top of page

ANSIOLUETTELO

Jyri Saraste rekrytointi myynti johtaminen
Anchor 1

CV - JYRI SARASTE

 

TYÖKOKEMUS

02/2020 – jatkuu, Co-Founder, Monster Meetings Oy

Monster Meetings -verkkokokous tuo ihmiset yhteen ja saa asioita tapahtumaan.
 

jyri@monstermeetings.comwww.monstermeetings.com

#MonsterMeetings

05/2017 – jatkuu, myyntijohtaja, Grape People Finland Oy

Asiakkuudet ja myynti

Tehtävänäni on ymmärtää asiakkaan liiketoimintaa ja sen luomia mahdollisuuksia. Sekä kartoittaa fasilitoinnin keinoin luotavaa lisäarvoa. Tehtävänäni on myynnin johtaminen ja asiakkuuksien hallinta.

Numerot vuodesta 2017 - nykyhetki

- liikevaihto + 70%

 

Kiinnostuitko? Mikä ihmeen fasilitointi? Kerron mielelläni lisää - 040 546 2332 jyri@grapepeople.fi

www.grapepeople.fi

#fasilitointi #facilitation

05/2008 – jatkuu, puheenjohtaja, koripalloseura Touhun Pojat Lauttasaari ry

 

Ihmisten johtamisen lisäksi olen suuressa roolissa seuran vuorovaikutteisessa viestinnässä niin printissä kuin sosiaalisessa mediassa. Johdan ToPoLa Plus -hanketta, jossa yhdessä hankeryhmän kanssa luomme edellytykset seuran kehittymiselle entistä ammattimaisemmaksi ja laadukkaammaksi. ToPoLan jäseniä kuullaan monipuolisesti mm. seurakyselyn muodossa. Luomme ymmärrettävän ja selkeän strategian, mission ja vision sekä kuvaamme selkeät toimenkuvat vastaamaan tavoitteita. Tavoitteena on olla Suomen paras koripalloseura, jossa menestys käsitetään laaja-alaisesti. Vedän myös yhtä Suomi 100 vuotta Lauttasaaressa -teemavuoden projektiryhmää. Tavoitteena on liikuttaa lapsia ja nuoria monipuolisesti, niin että teemavuosi on uuden toiminnan alku.

04/2017 – 12/2018, partner, Tenu Ventures Oy

Tenu Gin, jonka  maku pohjautuu Suomen puhtaaseen luontoon ja mukana on puolukkaa, saariston villiruusua ja villiyrttejä. Tenun suunnittu on kuvittaja Klaus Haapaniemen käsialaa, reseptiikka Antto Melasniemen ja vahvoina lisäksi tiimiimme kuuluivat  Henri Kulvik, Mikko Levoska ja Petteri Paasila. Tenu Gin valmistetaan Valamon luostarin tislaamossa.

www.tenugin.com

#TenuGin

 

04/2017 – 09/2017, valmentaja, HRM Partners Oy

Johtamisen kehittäminen:

Esimiesvalmennukset suunnitellaan yhdessä asiakkaan kanssa vastaamaan jatkuvaa esimiestyön kehittämistarvetta, vahvistamalla esimiestyössä tarvittavia taitoja, menetelmiä ja asennetta.

Uravalmennus:

Yksilöllisten, ryhmämuotoisten ja virtuaalisten ura- ja työnhakuvalmennusten tavoitteena on varmistaa hyvä uudelleentyöllistyminen sopivan ajan kuluessa. Lähtevän henkilöstön tukeminen on myös voimakas viesti jatkavalle organisaatiolle vastuullisesta henkilöstöpolitiikasta hankalissakin tilanteissa.

12/2015 – 05/2016, opintovapaa, Haaga-Helia, liiketalouden koulutus, tradenomi, HRM ja johtaminen

Valmistunut 2016.


08/2008 – 11/2015, palvelupäällikkö, Alko Oy, Yrityspalvelu


Suunnittelin, organisoin ja johdin tehokasta ja tavoitteellista B2B ja B2C myyntitoimintaa. Olin yrityksille suunnatun verkkokaupan pääkäyttäjä ja sitä kehiteltiin johdollani vuosien saatossa kohti parempaa käytettävyyttä. Vastasin valtakunnallisesta yritysmyynnistä, sen kehittämisestä ja johtamisesta. Rekrytoin, perehdytin, valmensin ja palkitsin henkilöstöä. Opin jatkuvan parantamisen toimintakulttuuria ja tiimini saavutti mitatusti parhaita asiakaskokemustuloksia. Toimin esimiehenä 20–25 ihmiselle. Kehitin sisäistä viestintää, kohdennettua markkinointia ja vastasin Alkon yritysasiakkuuksista.

2013 – 2015, asiantuntija, Markkinointi-instituutti


Suunnittelin ja toteutin itsenäisesti workshop-työpajat (2013, 2014 ja 2015) Alkon myyjille. Workshopien aiheina olivat mm. myymälätilan käytön tehostaminen, varaston kierron ja palveluasteen parantaminen. Ryhmäkoko oli 20–30 ihmistä. Opiskelijoilta saamani kirjallinen palaute oli erinomainen.


03/2001 – 07/2008, myymäläpäällikkö, Alko Oy


Olin vastuussa budjetoinnista, toiminnan suunnittelusta, rekrytoinnista ja valikoimanhallinnasta. Tein työvuorosuunnitelmat ja organisoin jatkuvan virtauksen uuden kolmivuorotyön avulla. Opin valmentavaa johtajuutta, avaamaan uusia myymälöitä ja suunnittelemaan sekä toteuttamaan liikepaikkamuuttoja. Parhaimmillaan olin esimiehenä kolmessa myymälässä, joissa työskenteli noin 50 ihmistä.


11/1990 – 02/2001, myyjä, Alko Oy


Hoidin asiakaspalvelun, myynnin, tilaukset, tuotteiden hyllytyksen ja esillepanojen toteutuksen, kassa-aineiston käsittelyn, asiakasreklamaatiot sekä varaston ylläpidon. Opin vuorovaikutus- ja asiakaspalvelutaitoja, itsearviointia ja olemaan erinomainen työyhteisön jäsen sekä olemaan oppiva johdettava esimiehelleni.


KOULUTUS


2011 – 2016, Haaga-Helia AMK, liiketalouden koulutus, tradenomi, HRM ja johtaminen
2013, Talent Vectia, valmentava johtajuus
2011, Kaupan liitto, verkkokauppakoulutus
2003, Edupoli, Kaupan esimiehen erikoisammattitutkinto
1989, Helsingin Rudolf Steiner -koulu, ylioppilastutkinto


PROJEKTIT ja erityistehtävät


2014, Yhteisölliset työtavat ja työvälineet 
Toimin muutostilanteessa muutosagenttina. Kokeilin erilaisten työvälineiden toimivuutta myymäläympäristössä. Opin jakamaan vuorovaikutustaito-osaamistani moderneissa yhteisöllisissä työvälineissä.


2011 – 2013, Monikanavaisen palveluverkoston kehittäminen
Kuvasin prosessien nykytilaa ja vahvuuksia. Opin johtamaan ihmisiä monikanavaisessa palveluliiketoiminnassa, kun tavoitteena on paras asiakaskokemus.


2008 – 2009, Yrityspalvelun kehittäminen 
Organisoin toiminnan sekä suunnittelin tehokkaan logistiikan. Henkilöstö oli vahvasti mukana kaikissa vaiheissa tuomassa omaa osaamistaan ja näkemystään lopputulokseen. Opin tavoitteellisia esiintymistaitoja ja innostamaan niin suurta kuin pientä kuulijakuntaa.


2008, Käyttökouluttajaliideri, Alkon Helsingin alue
Koulutin Helsingin alueen myymälöiden it-vastaavia. Opin että kouluttajana minun tulee huomioida eri oppimistyylit.


2005 – 2015, Näyttötutkintojen arvioija, työnantajan edustaja
Ohjeistin opiskelijoita, arvioin tehtäviä, annoin kannustavaa palautetta ja arvosanan niin myynnin ammattitutkinnoissa kuin johtamisen sekä esimiehen erikoisammattitutkinnossa. Opin yhteisöllistä oppimista ja jatkuvan parantamisen hyötyjä.


2006 – 2007, Uuden myymäläjärjestelmän käyttökoulutus
Kouluttajatiimin jäsenenä perehdytin Helsingin ja Uudenmaan henkilöstöä uuden myymäläjärjestelmän käyttöön. Opin omaksumaan erilaisia työtapoja ja projektityöskentelytaitoja.


2001 – 2015, Rekrytointitiimin jäsen
Haastattelin, rekrytoin ja perehdytin ihmisiä erilaisiin tehtäviin. Opin yksilö- ja ryhmähaastattelutaitoja. Sain haastateltavilta kiitosta selkeästä haastatteluprosessista, jonka loin. Erityisesti olen saanut kiitosta kehittävästä kannustavasta palautteenannosta.


LUOTTAMUSTOIMET
2008 – jatkuu, puheenjohtaja, koripalloseura Touhun Pojat Lauttasaari ry

2006 – 2018, taloyhtiön hallituksen jäsen, As Oy Särkiniementie 10

2014 – 2016, mentori, startup-yritys, työhyvinvoinnin ala
2013 – 2013, neuvonantaja, koripalloseura Helsinki Seagulls

2008 – 2010, hallituksen jäsen, Lauttasaari-Seura

1994 – 2008, hallituksen jäsen, Touhun Pojat Lauttasaari ry


VARUSMIESPALVELUS
Helsingin Laivastoasema, Upinniemi 1989–1990


HARRASTUKSET

Kävely, ruokakulttuuri ja itsensä kehittäminen

Koripallovalmentaja, ToPoLa ja Tapiolan Honka 1987 – 2002

LISÄTIETOJA MINUSTA

Kurkkaa rohkeasti myös minun LinkedIn-profiilia.
 

bottom of page